sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Viikon 23 tekemiset

Tänään on vuorossa blogin järjestyksessään toinen viikon treenipäiväkirja. Pitemmittä puheitta, tällaista siis 4.–10.6.2012:

Maanantai: lepoa ja työmatkapyöräilyä (se sama 20 km=1h)
Tiistai: juoksulenkki, 56 min., 8,37 km, 9,4 km/h, syke ka 163 bpm, max 187 bpm
Keskiviikko: punttitreeni, 1h 45 min sekä työmatka pyöräillen
Torstai: sekalenkki (kävelyä, hölkkää, intervalleja ja mäkivetoja Keskuspuistossa), 1h 20 min, 10,35 km, 7,99 km/h, syke ka. 137, max 188
Perjantai: pyörälenkki Biltemaan, n. 1,5 h, 30,2 km, 17,2 km/h
Lauantai: lepoa, työmatkapyöräilyä
Sunnuntai: peruslenkki juosten, 35 min, 5,44 km, 9,2 km/h, syke ka 156, max 181
Allekirjoittaneen koivet tänään
lenkinjälkeisellä venyttelyllä.

Yhteenvetona: työmatkapyöräilyt poislukien jonkinlaista liikuntoa tuli harrastettua viikolla 23 nopealla laskutoimituksella kuutisen tuntia. Viikkoon ei tullut tällä kertaa yhtään päivää täyslepoa, mutta maanantaina, perjantaina ja lauantaina vain ajelin pyörällä. Etenkin työmatkat ajan suuremmin revittelemättä (ei ole kiva olla hikisenä töissä, enkä ikinä saa aikataulutettua aikaa suihkulle ennen töitä), joten kovin kovatehoista urheilua tuo ei ole. Juoksulenkkejä tuli tällä viikolla kolme, mukava kun tarkenee juosta t-paidassa. Viikon päätteeksi juoksin tavallisista tavallisimman keskipituisen ja keskivauhtisen lenkin Töölönlahden ympäri: olen yrittänyt ottaa ohjelmaan vähän muunkinlaisia juoksulenkkejä, mutta tämä on kyllä se tyypillisin ratkaisu.

Viikon erikoiset: Puntille jaksoin raahautua vain kerran (buu!), tein tuolloin normaalin koko kropan treenin mutta aika pitkän kaavan mukaan. Perjantain pyöräretkellä Biltemaan pyöräilyyn tuli lisähaastetta ja myös -tehoa uusista pyöräilykengistä ja lukkopolkimista. Toisaalta pidin kyllä evästauon kesken lenkin Vantaanjoen maisemista nautiskellen. Torstaina juoksentelin vähän sitä ja tätä -lenkin fivefingerseillä. En viitsi niillä vielä juosta kovalla asfaltilla, mutta toisaalta hiekkatiellä oli kiva ottaa sprinttejä ja mäkivetoja (enpä olisi kyllä uskonut käyttäväni sanaa 'kiva' samassa lauseessa sanan 'mäkivetoja' kanssa. Pääni on tainnut lopullisesti pehmetä).

3 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista seurata etenemistäsi, itsellä tulee samat ikämailit mittariin suunnilleen samaan aikaan kanssasi. Olisin kysynyt mikä on sun kokovartalon punttitreenisarja? Jos sieltä vaikka löytyisi joku kiva teholiike, jonka lisätä omaan harjoitteluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tästä aiheesta onkin jo suunnitteilla postaus, joten stay tuned! Tosin voin kyllä jo ennakkona paljastaa, että teen aika perus yksjakoista, liikkeitä ja toistomääriä vaihdellen, enkä hirveän suunnitelmallisesti :D Mutta palaan asiaan tarkemmin piakkoin. Kiitos kommentista myös :)

   Poista
  2. Kiitokset postauksesta! Myös se, että samoja liikkeitä ja periaatteita löytyy omista harjoituksista oli kannustava / lohduttava(?) tieto. Mutta täytyykin tutustua siihen leuanvetoapulaitteeseen. Ihan itsekseen tangossa rimpuilemalla eivät saa kuin salikaverit naurulihasharjoitusta.

   Poista