keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Voimaa koneeseen!

Päätin siirtyä punttihommissa vähänniinku voimanlisäysvaihteelle. Ajatuksena olisi nyt nämä jäljellä olevat pari kuukautta  nostella puntteja voimatyylisesti, siis kasvavat painot, vähän toistoja ja vähän liikkeitä. Jännää! Tammikuussa Espanjassa koittavat sitten ehkä tavalla tai toisella uudet kuviot, mutta se selviää sitten!

Ajattelin tällä viikolla testailla ohjelmia, mutta perusidea on ottaa/mukailla joku Starting Strenght Wikistäkin löytyvä runko, jossa tehdään treeni kolmesti viikossa, vuorotellen A- ja B-treeniä, pääasiassa vain kolme liikettä kullakin kerralla ja joka kerta painoja lisäten, toistojen ollessa 3x5 (pääasiassa). Ja tietty lämmittelysarjat alkuun. En ehkä uskalla tehdä (ohjelmissa usein esiintyvää) rinnallevetoa, ellen löydä jotakuta opastamaan oikeaoppisessa suoritustekniikassa, joten todennäköisesti sen sijaan teen jonkinlaista leuanvetoharjoitetta (mahdollisesti vaihdellen kulmasoudun kanssa, ehkä).

Tällä hetkellä ohjelma näyttää tältä:
Treeni A:
3x5 kyykky
3x5 pystypunnerrus
1x5 maastaveto

Treeni B:
3x5 kyykky
3x5 penkkipunnerrus
3xmax leuanveto (luonnollisesti nyt mennään vielä vastuskuminauhan tai laitteen avustuksella, huoh)

Ja näitä siis vuorotellen järjestyksessä joka toinen viikko A-B-A ja joka toinen B-A-B. Erittäin yksinkertaista, ja yksinkertainenhan on kaunista. Kullekin päivälle ajattelin ehkä myöhemmin (kuukauden kuluttua?) ottaa myös jonkun ekstraliikkeen, mutta kuitenkin niin, että korkeintaan viisi liikettä kerralla. Ja vatsoja nyt varmaan teen jonkun sarjan kunkin kerran päätteeksi. Tosin mitään istumaannousuvariaatioita en varmaan jaksa kovin usein hinkata, teen siis pitoja ja voimapyörää.

Ajattelin laittaa tänne kaikki lähtöpainot ja ohjelmaan tekemäni mahdolliset muutokset sitten, kun olen tehnyt ensimmäisen viikon läpi. Eilen kävin kuitenkin nostelemassa A:n ensimmäisen kerran, ja siihen vähän tiputin sarjapainoja aiemmista, kyykkyyn lastasin 45 kg, pystäriin 20 kg ja maastavetoon 60 kg.

Tulosveikkaukseni on, että kyykyn ja maven painot nousevat mallikkaasti, penkin kohtuullisesti ja pystypunnerruksen heikoiten. Leuanvedossa olisi paras tapahtua edistymistä, mutta siitä en osaa edes arvioida mitä tapahtuu. Jännän äärellä!

3 kommenttia:

 1. Hyvän näköinen ohjelma.

  Rinnalleveto on mielestäni vieläkin todella vaikea, vaikka mulla on ollut siinä pätevä opettaja vierellä korjaamassa tekniikkaa ja näyttämässä mallia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti se myös osoittautuu toimivaksi :)

   Mistähän ihmeestä löytäisi itselleen opettajan opettamaan painonnostotekniikoita? Ainakaan Helsingistä ei tunnu löytyvän painonnostokoulua mistään :/ Kyykyn, maven ja penkinkin olen saanut suunnilleen kohdilleen videoiden, peilin ja kokeneempien avulla, mutta riveä saati jotain tempausta tekeekin niin harva, ettei edes löydy keltä kysyä!

   Poista
  2. En osaa sanoa, varsinkaan Helsingin tilanteesta en tiedä mitään kun itse vaikutan muualla. :) Omat oppini olen saanut isältäni (entinen em-tason painonnostaja) sekä crossfit-salilta.

   Poista