tiistai 22. heinäkuuta 2014

Penkkiurheilukesä jatkuu: CrossFit Games 2014

Jalkapallon MM-kisat päättyivät, mutta ei tämä penkkiurheilukesä suinkaan ollut vielä tässä! Uutta univelkaa pääsee nimittäin tällä viikolla keräämään CrossFit Gamesien parissa.

Kevättalvesta minäkin osallistuin Open-jumppiin, toukokuussa käväisin turisteilemassa kisakatsomossa Kööpenhaminassa Regionalsien merkeissä, ja nyt löhöilen sohvalla ja puolella silmällä seuraan pari tuntia sitten Kalifornian Carsonissa startanneita CrossFit Gameseja. Kisojen ensimmäisenä päivänä kisaavat masters-sarjalaiset, siis yli 40-vuotiaat kilpailijat. Varsinainen mittelö käydään viikonlopun aikana, mutta myös yleisten sarjojen kiulpailijat, regionaalitasolta karsiutuneet 43 kovakuntoisinta miestä ja naista, pääsevät aloittamaan urakkansa huomenna, kun rannalla käydään laji nimeltä Beach. Vielä ei tiedetä, mitä laji tuo tullessaan, mutta veikattu on niin avomeriuintia (jota on usein aiemmissa kisoissa nähty, joskaan ei viime vuonna) kuin hiekkajuoksuakin. Torstaina kilpailijat saavat levätä, kun masters-kisaajat puolestaan ratkaisevat mestarinsa. Jo julkistetut lajit voi käydä kurkkimassa täältä. Luvassa on mm. muscle-uppeja ja juoksusprinttejä, raskaita valakyykkyjä, kelkantyöntöä sekä "Triple 3": 3000 m soutu, 300 tuplanaruhyppyä ja 3 mailin juoksu.


Suomalaisten kannalta jännittävintä on tietysti seurata Porin ihmemiehen, Jonne Kosken suoriutumista kisoista (yllä video Jonnen kisavalmisteluista, tsek it out!). Euroopan regionaaleissa Koski putsasi pöydän ja sijoittui ensimmäiseksi, mutta nyt vastassa on todella kovia kilpailijoita, esimerkiksi moninkertainen Games-voittaja Rich Froning, Kalifornian härkä Jason Khalipa, Froningille regionaaleissa kovasti kampoihin pistäneet Scott Panchik ja Will Moorad sekä Kanadan punaparta Lucas Parker.

Naisten puolella jymy-yllätys taisi tulla jo siinä, kun edelliskisoja suvereenisti hallinnut Sam Briggs tipahti kilpailuista. Sen sijaan "Iceland-Annie" eli aiempi voittaja Annie Thorisdottir palaa kisoihin ja kohtaa siellä jonkinasteisen ennakkosuosikin, Kanadan Camille Leblanc-Bazinetin sekä viime vuonna taukoa pitäneen Julie Foucherin.

Jännityksellä jäämme siis odottamaan, miten kisoissa käy. Tänään aloimme järjestellä kisakatsomoa myös omalle salille, joten pääsemme jännittämään Jonnen menestystä ja ylipäänsä kisoja jonkinlaisessa seurueessa. Lähetysajat ovat toki tältä aikavyöhykkeeltä tarkasteltuna varsin syvältä, mutta onneksi ison osan ohjelmasta sentään näkee jo ennen puolta yötä. Wodconnectin mainiot tyypit ovat laatineet aikavyöhykkeille adaptoidun kisa-aikataulun, tästä voi kurkkia, milloin olla striimin ääressä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti