tiistai 28. lokakuuta 2014

Ghetto Snatch vol 1

Salillamme järjestettiin tässä männä sunnuntaina ihka oikeat painonnostokisat. Ghetto Snatch vol 1 -tapahtuman pääasiallinen primus motor ja organisaattori oli painonnostaja Anni Vuohijoki, joka on paitsi Suomen kovimpia nostajia myös erittäin mukava tyyppi. Mielenkiintoinen kokemus, en nimittäin ollut aiemmin nähnyt ns. oikeita painonnostokilpailuja, vaikka CF-hommissa onkin tullut nostoliikkeiden kanssa puuhasteltua.

Toiset kasaa set-uppia, toiset juo kahvia

Itse kisoissa nostettiin sekä kaikille avoimessa jäsentenvälisessä sarjassa että lisenssinostajien kansallisessa sarjassa. Avoimessa sarjassa nostajat taisivat olla enimmäkseen CrossFit-taustaisia, mutta olipa lisenssilläkin nostamassa muutama CrossFitin puolella mainetta niittänyt tyyppi, esimerkiksi nyt pari postausta takaperin täälläkin mainittu Games-kisaaja Jonne Koski. Nostajat oli jaettu kolmeen porukkaan: avoin sarja nosti omana ryhmänään, naiset ja alle 94 kg miehet yhtenä ryhmänä ja kirsikkana kakun päällä sitten isot pojat, siis yli 94 kg lisenssinostajat. Jokainen nostaja punnittiin ja tulokset suhteutettiin toisiinsa ns. sinclair-kertoimella.

Kisan kulku feat. CFH:n valkotaulu

Allekirjoittanut oli mukana puuhassa lähinnä auttelevana kätenä. Pääsin punnitsemaan kisaan osallistuvat naisnostajat (taisin tuolloin aamupäivällä pyöriä salilla ainoana sukupuoleni edustajana, joten melko luontevasti se nakki napsahti), minkä lisäksi roudailin tavaroita, keitin kahvia, tein voileipiä ja tietysti hengailin katsomonkin puolella jännittämässä nostoja.

Lähes  valmis

Kokonaisuutena kisat olivat ihan älyttömän mielenkiintoinen kokemus. Yleisöä oli tupa täynnä, mukana niin crossfittaajia kuin nostopuolen seuraajiakin, katsomo eli nostoissa mukana ja nostajilla oli hyvä tsemppi. Kovimman tuloksen odotetustikin nosti Suomen tämän hetken ykkösnostaja, Kalajoen Junkkareita edustava Miika Antti-Roiko. Tempaustulos 150 kg jätti toki sekin muut lehdelle soittelemaan, mutta  erityisen vaikuttava oli miehen henkilökohtainen ennätystulos, työnnössä noussut huikea 205 kg (!). Harvoinpa pääsee livenä moisia nostoja näkemään. Naisten sarjaa hallitsi odotetusti Anni Vuohijoki. Voittajakaksikko suuntaakin parin viikon kuluttua Kazakstaniin painonnoston MM-kisoihin.Kaikinpuolin jäi todella positiivinen yleisfiilis kisoista. Se vähän toki harmitti, että ns. omaa viiteryhmää eli avoimessa sarjassa nostavia naisia oli lopulta vain kaksi. Melkein, mutta vain melkein harmitti, etten itse osallistunut. Taisin tästä sisuuntuneena mennä lupaamaan, että jos Ghetto Snatch vol 2:en mennessä tempauksessa nousee yli 50 kg, osallistun ihan kiusallanikin kisoihin. Nyt puolen markan haamuraja häämöttää 2,5 kg päässä nykyisestä ennätyksestä, joten kovin kaukana ei olla. Painonnosto on kuitenkin siitä jännää hommaa, että tuo 2,5 kiloakin saattaa olla melkoinen muuri ylitettäväksi.

Oli miten oli, toivon, että CrossFit-naiset innostuisivat hieman laajemminkin kisaamaan painonnostossa. Lajin parissa kuitenkin on enenevissä määrin teknisesti kelpoja ja vahvoja nostajia, joten olisi hauska enemmänkin nähdä heitä myös tällaisissa "sekakisoissa".

205 kg malmia. Huhhuh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti