Raakabrowniehin laitoin:
n. 2,5 dl saksanpähkinöitä
n. 3 dl hyviä taateleita pilkottuna
n. 1 dl raakakaakaojauhetta
pari rkl pellanvansiemeniä
ripaus merisuolaa
n. 1 dl raakamanteleita
Saksanpähkinät ja pellanvansiemenet ajoin blenderillä hienoksi, sitten sekoitin mukaan kaakaojauheen sekä ripauksen merisuolaa. Pilkotut taatelit lisäsin blenderiin vähän kerrallaan ja suristelin, kunnes kulhossa oli taikinamainen koostumus. Kippasin taikinan kulhoon ja sekoitin siihen veitsellä pilkkomani mantelit. Taputtelin taikinan pienehköön lasivuokaan ja siirsin jääkaappiin jähmettymään.
Alkuperäistä ohjetta modasin sen verran, että heitin mukaan pellavansiemeniä tasoittamaan kakun omega-rasvahappokoostumusta. Pähkinöissähänon runsaasti omegakutosta, jonka vastapainoksi olisi kai hyvä saada omegakolmosta, jonka esiastetta, alfalinoleenihappoa, on runsaasti pellavansiemenissä. En kyllä oikeast tiedä, kuinka paljon tuo pellavansiemenlisäys auttaa (pellavansiementen, pähkinöiden ja muiden siementen terveysvaikutuksista voi erilaisilta paleo-sivuilta lukea pitkiä kiistoja). Paras lienee joka tapauksessa popsia tarpeeksi rasvaista kalaa.
Kuorrutukseen:
1,5 avokadoa
3 rkl hunajaa
vajaa 1 dl raakakaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria (tehty itse vaniljatangosta ja tummasta sokerista)
ripaus suolaa
pieni kourallinen cacaonibsejä
Sekoitin kuorrutuksen ainekset cacaonibsejä lukuunottamatta sauvasekoittimella tahnaksi, heitin mukaan pienen kourallisen nibsejä ja levitin tasaisesti brownie-pohjalle. Brownie sai levätä pari tuntia jääkaapissa, mutta maulle tekee hyvää odotella ehkä hiukan enemmänkin. Parhaimmillaan brownie oli mielestäni noin vuorokauden kuluttua valmistuksesta. Sopii erityisesti hyvin marjojen kanssa nautittuna: kokeilin niin puolukoiden (kuvissa), mustaherukoiden kuin mansikoidenkin kanssa.
Ensimmäinen raakakakkukokeilu oli varsin onnistunut, joten saatanpa ryhtyä raakaleipomaan toistekin. Kiinnostusta herättää myös paleokakkupohja, jota tekisi mieleni kokeilla mansikkakakkua varten. Olen syntynyt heinäkuussa, joten syntymäpäivilläni on ollut tarjolla mansikkakakkua varmaan joka ikinen vuosi, kun syntymäpäivääni olen ylipäänsä juhlinut. Tänä vuonna syntymäpäivänäni taidan polkea fillarilla tuolla Itä-Suomen teillä, mutta voi olla, että innostun myöhemmin myös leipomaan kakun.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti